Nieuwsberichten

2018 De vrienden van het Sophia

 

Op 30 oktober 2018 is er voor de deelnemers en begeleiders van het fietsevenement 2018 een afsluitende bijeenkomst.

 

We zijn door de Vrienden van Sophia uitgenodigd om in het Sophia Kinder Ziekenhuis de bijeen te komen. Daar maken we graag gebruik van.

 

Het adres is Wytemaweg 80 Rotterdam

Parkeren in garage Wytemaweg 12

 

Inloop vanaf 19.30 uur. Start om 20.00 uur

 

 

The Heavenly Stars 

Fietsen met elkaar voor anderen

 

Het bestuur van THS bedankt alle deelnemers en ondersteuners voor het gezamenlijk invullen van het driedaagse evenement van THS in Cochem. Het geheel is super verlopen!! We kunnen terug kijken op een zeer geslaagd weekend, waarin we uitdagende routes hebben gereden in een mooie omgeving. Ons Sophia aapje heeft er ook van genoten. We gaan allemaal nog een paar maanden ons best doen om sponsorgeld te verzamelen!

 

The Heavenly Stars 

Fietsen met elkaar voor anderen

Ook in 2018 is het goede doel voor The Heavenly Stars, voor de stichting De Vrienden van Sophia. 

Specifiek gekozen goede doel: De ECMO hart-longmachine

Deze machine neemt tijdelijk de functie van de longen over, zodat deze kunnen rusten en genezen. Bij kinderen die aan deze machine liggen is zowel stolling als bloeding een veelvoorkomende en levensbedreigende complicatie. Om meer kennis te krijgen over een goede behandeling van deze complicatie is meer onderzoek nodig. 

De verantwoordelijke, is heel enthousiast dat The Heavenly Stars dit onderzoek omarmen als goed doel voor 2018

 

Evenement

Ook in 2018 organiseren The Heavenly Stars een drie daags (race)fiets evenement. Deze keer wordt er gefietst vanaf Cochem in het Duitse Moezelgebied. Dagelijks wordt tot 150 km gereden met 3.000 hoogte meters. 

Sponsor geld

Voor en na het evenement zullen deelnemers geld inzamelen voor de sponsor pot, die we aan het eind van 2018 gaan overhandigen.

Elke gift en/of donatie is van harte welkom. Ons bankrekening nummer is  NL41 INGB 0006 4320 31. (De Stichting The Heavenly Stars heeft het ANBI keurmerk)

 

  

Historie

Er is vanaf 2011 voor € 406.7556,- sponsor geld opgehaald en overhandigd aan diverse goede doelen. Sinds 2011 zijn we actief met fietsen en geld inzamelen voor goede doelen.  Jaarlijks wordt er een evenement georganiseerd, waar uitdagende doelen worden nagestreefd. Zowel wat betreft het aantal te rijden race fiets kilometers, aantal hoogte meters en omvang van sponsorgeld.

De goede doelen waarvoor we ons de voorgaande jaren sterk voor maakten zijn: Hospice Waterlelie Spijkenisse, KWF, Topsport for Life, Hospice Margriet te Vlaardingen, Stichting Daniel den Hoed te Rotterdam, KIKA, De Vrienden van Sophia te Rotterdam. 

 

 


2018 - De Vrienden van Sophia

De accommodaties voor het THS evenement in 2018 zijn geboekt!

Op een van de bergen bij Cochem is een vakantiepark van Roompot gevonden. Daar zijn groepshuizen geboekt waar we een weekend verblijven. Een mooie locatie als startpunt voor de THS driedaagse met afwisselende fietsroutes.


2017 - De Vrienden van Sophia

Tijdens de deelnemers bijeenkomst van het team THS 2017, is de cheque aan de Vrienden van Sophia uitgereikt. Het sponsorbedrag is dit jaar € 44.527,36. Een bedrag waarmee de vertegenwoordigers van Sophia blij verrast waren. Alle deelnemers werden bedankt voor hun inspanningen!! Het geld zal goed besteed worden voor verder onderzoek naar de Sikkelcelziekte

Tijdens de deelnemers bijeenkomst van het team THS 2017, is de cheque aan de Vrienden van Sophia uitgereikt. Het sponsorbedrag is dit jaar € 44.527,36. Een bedrag waarmee de vertegenwoordigers van Sophia blij verrast waren. Alle deelnemers werden bedankt voor hun inspanningen!! Het geld zal goed besteed worden voor verder onderzoek naar de Sikkelcelziekte


2016 - De Vrienden van Sophia

Het jaarlijkse evenement van The Heavenly Stars, was dit jaar de Friese Elf Stedentocht. Een beetje regen, weinig wind, een goede temperatuur en een mooie omgeving maakte het helemaal af.

Geen ongelukken of blessures, slechts een paar lekke banden.

Je kijkt er naar uit en je traint wat af en dan is het nu al weer voorbij. Het was weer een evenement om prettig op terug te kijken. 

Deelnemers, ondersteuners en supporters, bedankt!


2015 - KIKA

Met een groep van 46 wielrenners en 15 ondersteuners is vanaf Verviers drie dagen gefietst in de Ardennen en in Zuid-Limburg.

Dat werd gedaan over het parcours van de drie voorjaars-klassiekers; De Waalse Pijl, Luik-Bastenaken-Luik en de Amstel-Gold-Race. Opnieuw zware dagen met veel hoogte-meters.

In het gehele jaar 2015 werd geld ingezameld voor KiKa waarmee het onderzoek naar de ongevoeligheid op reguliere medicijnen bij zuigelingen mogelijk gemaakt kon worden. We hebben KIKA. een cheque overhandigd van € 85.000,-


2014 - Vogenezen / Daniel den Hoed

Dit jaar met 42 wielrenners en 16 ondersteuners is er afgereisd naar de Vogezen in Frankrijk. Daar is in drie dagen de 3 Tour de France etappes van 2014 gereden met drie afstanden van boven de 160 km. Een zware beproeving in een bergachtige omgeving met diverse pittige beklimmingen. 

Het verzamelde geld € 100.000,00 was bestemd voor de Daniel den Hoed kliniek te Rotterdam, voor de aanschaf van een TMA (Tissue Micro Array).

 


2013 - 4 Goede doelen

We besloten om ook in 2013 ons eigen initiatief voort te zetten. Fietsend en lopend met elkaar voor anderen en in dit jaar voor meerdere doelen.

Met 65 wielrenners, 13 lopers en 15 ondersteuners is nogmaals afgereisd naar Alpe d’Huez om deze berg zo vaak mogelijk te beklimmen. 

Het verzamelde geld € 76.058,17 was bestemd voor Topsport For Life, Hospice de Margriet te Vlaardingen, Hospice de Waterlelie te Spijkenisse en Kinderboerderij de Kerkestee te Hellevoetsluis

 


2012 - KWF

 

 

Met 36 wielrenners, 4 lopers en 20 ondersteuners / partners is afgereisd naar Alpe d’Huez om deze berg zo vaak mogelijk te beklimmen. 

De acties hebben € 97.670,25 opgebracht. Het verzamelde geld was bestemd voor KWF (via de stichting Alpe d’Huzes).

 


2011 - Hospice de Waterlelie

Een aantal collega’s van woningcorporatie Maasdelta organiseren een Maasdelta toer. 

De rit van 100 kilometer ging langs de kantoren in Spijkenisse, Hellevoetsluis en Maassluis. De opbrengst van € 3.500,00 die hiermee werd opgehaald was bestemd voor Hospice de Waterlelie te Spijkenisse.